Mette Friis Vestergaard - kunstner profilside

Billede af Mette Friis Vestergaard

Jeg brænder af hele mit hjerte for kunsten og dens vidunderlig univers. Jeg elsker at lade mig inspirere af børn og deres spontane tegnerier fra min hverdag som bl.a. billedkunstlærer med både de små og store elever.

Jeg er født i 1980 og arbejder pt. af min kunst i min fritid, men min store drøm er, at kunne komme til at lave af KUN at male og holde kurser og foredrag. Måske bliver det en dag i den nærmeste fremtid, hvem ved? Inden længe tager jeg nok skridtet fuldt ud, og betegner mig som fuldtidsbilledkunstner.

Mette Friis Vestergaard's baggrund og uddannelse

Jeg er uddannet folkeskolelærer, med liniefag i bl.a. billedkust. Jeg har malet siden år 2000 og er fortsat i gang med at udvikle mig som kunstner.

Jeg har udstillet forskellige steder ved selv at opsøge forskellige kunstforeninger rundt om i landet. På den måde, er jeg kommet i kontakt med et rigtig dejligt galleri, som nu udstiller al min nyeste kunst rund omkring i landet.

Min inspiration hente jeg fra børnenes univers, og jeg samler dagligt indput fra hverdagen, som jeg tager med mig hjem og bruger i mit kunstneriske udtryk. Det naive, det positive, det sjove, det primitive og det barnlige er det der driver mine værker frem i lyset.

Her er et lille udsnit af hvor jeg har holdt ferniseringer henne:

BO-Vest (boligforening i Glostrup)

Vanløse kulturhus

KDAS (københavns dag- og aftenseminarium)

Lidt om værkerne med Mette Friis Vestergaard's egne ord

I mine malerier benytter jeg mange blandede medier, som fx. kul, tush acryl maling, sand, kaffegrums, spartelmasser, stof osv. Jeg elsker at bruge pensler med et råt look og spatlen er et yndet redskab i min penselsamling. Derudover elsker jeg at eksperimentere med nye og sjove og arnderledes arbejdsmetoder og f.eks. en sammenkryllet plasticpose eller en stiv karklud kan være et endnu sjovere redskab end penslen,  

Mette Friis Vestergaard's egen hjemmeside

www.123hjemmeside.dk/familien_friis_vestergaard