Mette Vester - kunstner profilside

Billede af Mette Vester

Jeg har malet siden 1998 og arbejder i dag som fuldtidskunstner, med eget Atelier og Galleri i Egå nord for Aarhus.

Alle er velkomne til at komme på besøg i Galleriet og se mine farverige malerier. 

Mere info på www.mettevester.dk 

Mette Vester's baggrund og uddannelse

Lidt om værkerne med Mette Vester's egne ord

 Min kunst beskrevet af kunstskribent Kirsten-Marie Hedeland:

En uforudsigelig vandring gennem farverne.

Billedkunstner Mette Vester maler abstraktioner på lærredet, som mest af alt minder om drømmende landskaber, som opstår foran os. Vi indbydes til at træde indenfor i maleriet og gå på vandring i de glade og friske farver.

Der er en rigtig god farvesammensætning og med en luftig stoflighed. Tanker om dejlige sommerdage og lyse nætter er nærtstående. Hendes malerier kalder ud til os og fortæller os, at du kan blive lige til det du vil. Der er en overvejende frigjorthed og flerforståelse i malerierne.

Der er uden tvivl lagt rationelle overvejelser ind i processen, og nye motiver optræder afhængig af øjet der ser. Der er ingen fastlagt konklusion, og fortolkningen sættes fri. Motiverne, der fremkommer på lærredet, forestiller ikke noget, som man umiddelbart kan genkende. I stedet kan billedet blive til en følelse, en stemning eller et begreb. Der lægges op til at beskueren kan få lige det ud af maleriet som man ønsker sig.

Tiden står ikke stille i Mette Vesters farvestrålende billedunivers. Farverne og formerne falder ind og snor sig rundt om hinanden. Malerierne er fyldt med variation og dynamik. Nysgerrigheden og legen med farverne skaber de spændende billeder.

Hendes malerier er organisk tænkte og lyriske. Der tales ikke med et entydigt sprog, men nuanceres så farverne skaber stemninger og de blandes ind i hinanden. Mette Vester udviser sans for en energisk komposition, hvor der opstår en balance og hun formår at gøre sine malerier behagelige, hvilket i høj grad skyldes hendes farveholdning. Hun sætter farverne i centrum og fremdyrker dem med harmonisk samklang.

Der er lyrik og glæde i Mette Vesters billeder. Det er blot om at træde ind og opleve, lade farverne omfavne dig, og sende tankerne på himmelflugt.


Mette Vester's egen hjemmeside

www.mettevester.dk

Kunstnere i samme kategori

Medlem siden 11-01-2014